E Enjëte, Shtator 16, 2021
A- A A+

Veshët janë aktiv gjatë gjumit

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 


Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre (i vumë në gjumë) në shpellë për disa vite me rradhë. (Kur'an, 18:11)

Origjinali në Arabisht I frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” në Kur’an është folja daraba. Kjo mbart kuptimin metaforik të “Ne I vumë ata në gjumë”. I përdorur në lidhje me veshët, daraba do të thotë “parandalimi I veshëve nga dëgjimi”. Fakti që këtu përmendet vetëm shqisa e dëgjimit është shumë e rëndësishme.


Sipas zbulimeve të fundit shkencore, veshi është I vetmi organ shqisor që është aktiv kur njeriu është duke fjetur. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për një orë me alarm që të zgjohemi. 163
Urtësia e frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” është, sipas të gjitha gjasave, se Allahu u mbylli dëgjimin e të rinjve në fjalë, dhe për këtë arsye ata mbetën në gjum për shumë vite.

Mburoja e Myslimanit