E Enjëte, Shtator 16, 2021
A- A A+

Duatë e hyrjes dhe daljes nga xhamia

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

a) Kur hymë në xhami:

Muhammedi alejhisselam thotë: " Kur të hyjë dikush prej jush në xhami le të dërgoj salavate mbi mua:

ALL-LLAHUMME SAL-LI UE SEL-LIM ALA MUHAMMED

[" O All-llah,bekoje dhe sjelli paqë Muhammedit"]

...pastaj le të thotë:

ALL-LLAHUMMEFTAH LI EBUABE RAHMETIK

[" O All-llahu im, m'i hap dyert e mëshirës Tënde"

b) Kur dalim nga xhamia:

Muhammedi alejhisselam thotë:"Kur të dalë dikush prej jush nga xhamia le të thotë:

ALL-LLAHUMME INNI ES'ELUKE MIN FADLIK

[" O All-llahu im, unë kërkoj mirësinë Tënde". (Muslimi dhe Ebu Davudi nga Ebu Humejdi).

Mburoja e Myslimanit