E Enjëte, Shtator 16, 2021
A- A A+

Duatë për në banjo apo nevojtore

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

a) Kur hymë në banjo apo nevojtore:

Muhammedi alejhisselam thotë: " Fjala, e cila i ruan vendet e turpshme të njeriut nga vështrimet e xhinnëve kur hyn në banjo apo nevojtore, është:

BISMIL-LAHI, ALL-LLAHUMME INNI E'UDHU
BIKE MINEL HUBUTHI VEL HABAITHI

[" Me emër të All-llahut, o Zot, më ruaj nga e ndyra dhe ndytësirat ".] (Buhariu dhe Muslimi nga Enes bin Maliku).

b) Kur dalim nga banjoja apo nevojtorja themi:

GUFRANEKE

["Kërkoj faljen tënde o Zot ".] (Hadithi hasen, Ebu Davudi dhe Tirmidhiu nga Aisheja, nëna e besimtarëve).

Mburoja e Myslimanit