Kurani dhe shkenca

I Gjithëmëshirshmi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Me Emrin e All-llahut, të Mëshirshmit, Mëshirëplotit!

1. Rrahmani - Mëshiruesi (Zoti ynë),
2. Ai ia mësoi Kur'anin
3. E krijoi njeriun.
4. Ia mësoi atij të folurit (të shprehurit, të shqiptuarit).
5. Dielli dhe hëna udhëtojnë sipas një përcaktimi të saktë.
6. Edhe yjet edhe bimët i bëjnë përulje (dëshirës së Rrahmanit).
7. Ai e ngriti edhe qiellin dhe Ai vuri drejtësinë.
8. Që të mos kaloni kufirin në drejtësi.

Vazhdo leximin...

Ardhja e gjithësisë në ekzistencë

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Deri në mesin e shekullit 20, pikëpamja e përhapur në botë ishte se gjithësia është e pafund, ka ekzistuar përgjithmonë dhe se do të vazhdoj së ekzistuari kështu për të gjithë kohën. Sipas kësaj pikëpamje, e njohur si “model statik i gjithësisë”, gjithësia nuk kishte fillim apo fund.

 

Vazhdo leximin...

Komunikimi i milingonave

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

 

Kur’ani tregon, kur rrëfen për jetën e Profetit Sulejman (as), se milingonat kanë një system komunikimi:

Deri atëherë kur ariitën mbi luginën e buburrecave, një buburrëc tha: "O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u coptojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur". (Kur'an, 27: 18)

 

 

Hulumtimet shkencore mbi milingonat kanë zbuluar se këto insekte të imta kanë një jetë shumë të organizuar shoqërore dhe se, si një nevojë e këtij organizimi, ata gjithashtu kanë një rrjet shumë kompleks komunikimi. Për shembull, National Geographic njofton se:

Vazhdo leximin...

Reduktimi i lëvizjes gjatë natës

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ai është krijues i dritës së mëngjesit. Natën e bëri kohë pushimi, e diellin dhe hënën për llogaritje të kohës. (Kur'an, 6:96)

Vazhdo leximin...

Ekzistenca e jetës mikroskopike

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

I pastër nga të metat është Ai që krijoi të gjitha llojet (çiftet) nga çka mban toka, nga vetë ata dhe nga çka ata nuk dinë. (Kur'an, 36:36)

…e Ai krijon çka ju (tash) nuk dini. (Kur'an, 16:8)


Vazhdo leximin...

Page 2 of 6