E Diel, Korrik 25, 2021
A- A A+

A eshte e lejuar me u fal kur i kemi flokt me taft?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Selamunalejkum vllezer musliman

Nese ke marun abdesin e madh dhe pastaj i ke hedhur flokve taft a kije drejt te falesh

shoqja ime nuk oshte e mbuluar amen ka qef me u falur a ka mundesi te falet me taft ne flok?Pergjegjja:


Falenderimi i takon Allahut ndersa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin ,familjen e tij ,shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjyikimit.

Në përgjithësi lyerja e flokve është e lejuar dhe ke të drejtë me u falë me to.Ndërsa nëse ajo ngjyr apo taft është përbër prej ndonjë matereje të ndaluar ose nuk lejon tejkalimin e ujit atëherë si e tillë nuk lejohet të ngjyhen flokët me të.

 

Mburoja e Myslimanit