E Shtunë, Korrik 04, 2020
A- A A+

Kam një pyetje a bënë me thënë në ezanin e sabahit “essalatu hajrun mine nevem” a asht e detyruar.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pyetje:

Kam një pyetje a bënë me thënë në ezanin e sabahit “essalatu hajrun mine nevem” a asht e detyruar. Zoti ju shpërbleftë. selam alejkum

 

Përgjigje:

Falënderimi i takon Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin ,familjen e tij ,shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjykimit.

Fjala e myezinit në namazin e sabahut “ essalatu hajrun minen-nevm” ( namazi është më i mirë se gjumi) të thuhet është sunnet. Në Musnedin e Imam Ahmedit dhe Sunen të Ebu Davudit transmetohet se Ebu Mahdhure i ka thënë të Dërguarit të Allahut ma mëso ezanin. I Dërguari i Allahut ia mësoi dhe tha: Kur të jetë namazi i sabahut të thuash “ Essalatu hajrun minen-nevm. Allahu Ekber Allahu Ekber. La ilahe il-lallah. Kjo shtesë e ezanit është e veçantë vetëm për ezanin e sabahut sepse kjo kohë është kohë e qetësisë dhe pushimit. Sepse është frika që ai i cili flenë ta humb namazin e sabahut dhe për këtë ka ardhë kjo fjalë e cila nxit myslimanin të ngritët për ta fal namazin e sabahut, duke ja përkujtuar rëndësinë e namazit dhe se namazi është më me vlerë se gjumi dhe nuk lejohet të lihet në asnjë mënyrë.

Allahu e di më së miri

Mburoja e Myslimanit