E Shtunë, Korrik 04, 2020
A- A A+

A prishet abdesi duke i pastru femiut të vogël kur kryn nevojë [femi të vegjel që smunden të pastrohen vet]?

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Selam Alejkum.

A prishet abdesi duke i pastru femiut të vogël kur kryn nevojë [femi të vegjel që smunden të pastrohen vet]?

ALLAHU ju shperbleft dhe ju shtoft diturin .

 

Përgjigje:

Falenderimi i takon Allahut ndersa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin, familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjyikimit.

Abdesi nuk prishte nëse kur i pastron fëmijët nga kryerja e nevojës ti je me abdes. Por ti pastaj i pastron vetëm duart dhe ke të drejtë pastaj të falësh me atë abdes apo të lexosh Kuran apo të bësh diç tjetër.

Allahu e di më së miri.

Mburoja e Myslimanit