E Hënë, Shtator 21, 2020
A- A A+

A lejohet me lujt djali me qenin e fqiut?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kam një pyetje.Jetoj në banesë ku ka vetëm të krishterë dhe djali im i cili është pesë vjeçar ka dëshirë të luaj me vajzën e fqiut dymbëdhjetë vjeçare e cila ka edhe një qen. A lejohet kjo ?

 

Përgjigje:

Falënderimi i takon Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin ,familjen e tij,shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

S’ka dyshim se fëmija është prej atyre që shumë ndikohet nga të tjerët. Për këtë prindërit kanë përgjegjësi para Allahut në edukimin e fëmijëve. Prindërit duhet të përcjellin fëmiun e vet se me kë shoqërohet. Andaj duhet qysh prej fillimit ti zgjedhësh fëmijës një shoqërues të mirë. Nuk do të kishte pengesë që ti ndonjëherë ta lësh fëmijën tuaj të loz me fëmijët e fqinjëve edhe nëse ata janë jobesimtar, por kjo jo të bëhet pjesë e jetës së fëmijës. Por problemi në këtë rast është që kjo vajzë mban me vete qenin dhe qeni ka mundësi ta prek fëmijën tuaj. Qeni është i papastër, është i fëlliqur, apo jargët e qenit kanë mundësi ti shkaktojnë fëmijës ndonjë infektim. Andaj mundohu prej tash ta mësosh fëmijën tuaj se duhet të zgjedh se me kë shoqërohet dhe të ruhet nga fjalët banale dhe të turpshme.

Allahu e di më së miri

Mburoja e Myslimanit