E Premte, Dhjetor 04, 2020
A- A A+

Kisha një pyetje rreth zeqatit; për sa i përket florive a duhet të jepet flori në veçanti apo i zëvendëson ato me të holla?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

kisha një pyetje rreth zeqatit; për sa i përket florive a duhet të jepet flori në veçanti apo i zëvendëson ato me të holla?

 

Përgjigje

 

Falënderimi i takon Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin ,familjen e tij ,shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjykimit.

Nëse ari arrin mbi shumën mbi 80 gram pa marr parasysh a është për zbukurim apo jo sipas mendimit më të saktë të dijetarëve jepet zekati. Për ta dit se sa ke zekat për të dhënë merr arin tënd në një enë dhe shkon tek argjendari e mat pastaj e krahason me çmimin e asaj kohe. Pastaj këtë çmim e llogarit në 2.5% dhe e nxjerr zeqatin. Nëse ari arrin për shembull 1000 euro,në vlerë, jep 25 ero para dhe kështu e bënë llogaritjen. Këtë ka mundësi ta bëjë edhe burri yt nëse dëshiron, por obligimi mbetet mbi ty që të japësh zekatin e këti ari. Nëse nuk ke para atëherë ke obligim që ta shitesh një pjesë të arit dhe ta paguash vlerën e zeqatit.

Allahu e di më së miri.

Mburoja e Myslimanit