E Shtunë, Dhjetor 07, 2019
A- A A+

Selamu alejkum! Desha të dijë se a festohet dita e verës sipas sheriatit islam .?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Selamu alejkum! Desha të dijë se a festohet dita e verës sipas sheriatit islam .?

Përgjigje

Falenderimi i takon Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin ,familjen e tij ,shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjykimit.

 

Nuk duhet që muslimani të festojë ditën e verës e as ditët tjera për të cilat nuk ka ardhë argument për të në fenë e Allahut. Muslimani në fenë e tij ka vetëm dy festa e ato janë festa e Fitër Bajramit dhe festa e Kurban Bajramit. Këto janë dy festat e vetme për muslimanët në vit. Cdo festë tjetër duhet ta dimë se ose është fest e cila ka rrënjët tek festat pagane, ose është festë e pabesimtarëve ose është ndonjë festë apo kremtim i cili është futur në islam mirëpo nuk ka asnjë argument nga sheriati islam në fetsimin e asaj dite.

Për këtë,çdo festë që është jashtë festave të cilat i cekëm më lartë muslimani e ka të ndaluar që ti festojë ato.

 

Allahu e din më së miri.

Mburoja e Myslimanit