Kurani dhe shkenca

Qelizat:Njesit ndertuese te njerezve

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Fekondimi i qelizës vezë nga spermatozoidi do të thotë fillimi i jetës së re njerëzore. Miliona spermatozoide garojnë për të fekonduar qelizën vezë, por vetëm një nga ta arrin ta bëjë këtë. Megjithatë, kjo garë nuk i është lënë shansit apo rastësisë, pasi që çdo fazë e saj është krijuar nga Zoti me përmasa të fiksuara. Perëndia e shpallë këtë të vërtetë në ajetin e shenjtë:

 

"Ne u kemi krijuar juve, e përse nuk pranoni? A keni menduar për farën që e dredhni. A ju e krijoni atë, apo Ne jemi që e krijojmë?" (Kur'ani 56:57-59)

Vazhdo leximin...

Qielli kthyes

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


 Ajeti i njëmbëdhjetë i sures Et-Tarik në Kuran, i referohet vetisë "kthyese" të qiellit:

 

"Betohem në qiellin që kthen." (Et-Tarik 11)

 

Siç dihet, atmosfera, e cila rrethon Tokën, përbëhet nga disa shtresa. Secila prej tyre luan një rol të rëndësishëm në dobi të jetës. Kërkimet kanë nxjerrë në dritë se këto shtresa janë të specializuara në kthimin mbrapsht të trupave apo rrezeve që vijnë nga hapësira apo nga vetë Toka. Tani le të shqyrtojmë disa shembuj të funksionit "kthyes" të shtresave që e rrethojnë Tokën.

 

Vazhdo leximin...

Raporti i Artë dhe Qabja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Shiqoni fakte rreth te ashtequajtures ''Raporti i Arte'' dhe Qabes. 
 
                      

Ndegjimi i Kuranit dhe Fetusi

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
Ne kete video eshte paraqitur nje inqizim i bere me ultraze ne barkun e nenes ku shihet fetusi se sa aktiv dhe i levizshem eshte. Pastaj prinderit e leshojne Kuranin dhe me pas shihni se si qetesohet fetusi dhe shikoni se qfare forme merr ai kur ndegjon Kuran-formen kur bjen njeriu ne sexhde. 
  
 
                      

Mendoni pak për krijimin tuaj o ju njerëz!!!

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
Shiqoni keto fotografi dhe mendoni rreth krijimit tuaj.
Vazhdo leximin...

Page 8 of 9