Kurani dhe shkenca

Zemra e mbrojtur me sa më shumë studim

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Te studiosh nuk i ben mire vetem mendjes por edhe zemres. Kush ka kaluar me shume se 8 vjet mes bankave te shkolles, eshte me pak i ekspozuar ndaj infarktit.

 

Vazhdo leximin...

Afganistani nuk është si vietnami, është si shqipëria

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ndryshe nga shumë krahasime popullore që bëhen së fundmi, Afganistani nuk është si Vietnami. 

Por është më shumë si Shqipëria.

Rreth 70 vite më parë, Shqipëria - një vend i vogël malor në Ballkan, ishte akoma i populluar nga shumë luftëtarë fanatikë fisesh. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Gjermania e pushtoi këtë vend. 

Vazhdo leximin...

Filmi 2012 dhe fundi i botës

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Mendimi për ndërtimin e qytetit ideal, që prej shumë kohësh ka patur një pozitë të veçantë tek dijetarët dhe tek intelektualët. “Utopia” (e Platonit), “Qyteti i diellit” (i Farabiut) dhe “ Parajsa tokësore” e Tomas Mur janë disa nga shembujt e qytetit ideal të ëndërruar nga njerëzimi.

Vazhdo leximin...

Në Evropë Islami është më i rëndësishëm sesa krishterimi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Islami është feja e dytë për nga numri në Evropë. Por kjo është vetëm në pikëpamje statistikore. Nëse njeriu e shikon gjallërinë e ideve që përmban, islami është fe me më shumë rëndësi sesa krishterimi. Tani nëpër gazeta ka aq shumë artikuj dhe aq shumë debate ndërmjet muslimanëve dhe jomuslimanëve që merren me çështjet se çfarë thotë Kur`ani mbi shehidin ose mbi shaminë, sesa çfarë thotë krishterimi, të cilat askush nuk i sheh si të rëndësishme.

Vazhdo leximin...

Nëse mëson cdo ditë nga .....

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nëse mëson çdo ditë nga një ajet do ta mësosh Kuranin në një interval kohor prej 17 vite, 7 muaj e 9 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 2 ajete e mëson Kuranin për 8 vite e 9 muaj e 18 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 3 ajete do ta mësosh Kuranin për 5 vite e 10 muaj e 13 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 4 ajete do ta mësosh Kuranin për 4 vite,4 muaj dhe 24 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 5 ajete do ta mësosh Kuranin për 3 vite, 6 muaj dhe 7 ditë.

Vazhdo leximin...

Page 6 of 9