Kurani dhe shkenca

Krijimi i njërzve nga uji

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


All-llahu krijoi secilën gjallesë prej një uji, e prej tyre ka që ecin rrëshqitas në barkun e vet, ka që ecin në të dy këmbët e edhe asosh që ecin në të katër këmbët. All-llahu krijon çka të dojë, pse vërtet All-llahu ka mundësi për çdo gjë. (Kur'an, 24:45)


A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë? (Kur'an, 21:30)

Vazhdo leximin...

Abdesi – në hap me teknologjinë

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

artikuj

Një kompani Malaje ka prodhuar një makinë e cila do t’i ndihmon muslimanët për të marrë abdes duke kursyer ujin.

Makina për abdes ka senzorët e saj automatik të cilët lëshohen posa të afrohet dora.

Shpikësit e saj AACE Technologies thonë se kjo makinë do të jetë e përshtatshme për muslimanët pasi ata do të kenë mundësi të kursejnë më shumë ujin.

 

Vazhdo leximin...

Zemrat gjenë paqe në përkujtimin e Allahut

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 image112.jpg

Sipas hulumtimeve të kryera nga David B. Larson, i Qendrës Kombëtare Amerikane për Hulumtime Shëndetësore, dhe ekipit të tij, krahasimet e Amerikanëve të devotshëm dhe atyre jo-fetarë kanë dhënë rezultate shumë befasuese.

 

Për shembull, njerëzit fetarë vuajnë 60% më pak nga sëmundje të zemrës sesa ata me pak ose aspak besim fetar, niveli i vetëvrasjeve në mesin e tyre është 100% më i uët, ata vuajnë shumë më pak nga niveli i lartë i sheqerit në gjak, dhe ky raport është 7:1 në mesin e duhanpirësve. 65

Vazhdo leximin...

99 Emrat e All-llahut

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

1. ALL-LLAH

2. ER-RAHMAN - i Gjithëmëshirëshmi
3. ER-RAHIM -Mëshirëploti
4. EL-MELIK- Sunduesi

 

Vazhdo leximin...

Zona që kontrollon lëvizjet tona

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin. Floku rrenacak, mëkatarë. (Kur’an, 96:15-16)

Shprehja, “floku rrenacak, mëkatar” në ajetin e mësipërm është më interesante. Hulumtimet e kryera në vitet e fundit kanë zbuluar se zona paraballore, që është përgjegjëse për menaxhimin e funkcioneve të caktuara të trurit, ndodhet në pjesën ballore të kokës.

 

Vazhdo leximin...

Page 5 of 9