Kurani dhe shkenca

Bleta femërore e mjaltit

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Zoti yt i dha instinkt bletës: "Ndërto shtëpi nëpër kodra (male), nëpër drunj (pemë) dhe nëpër kulmet që ata (njerëzit) i ndërtojnë. Pastaj ha nga të gjitha (llojet) frutat dhe futu nëpër rrugët e nënshtruara (e të mësuara) prej Zotit tënd. Nga barqet e tyre (të bletëve) del lëng, ngjyra e të cilit është e ndryshme dhe në të cilin ka shërim (bar-ilaç) për njerëz. Edhe në këtë ka arsye për atë popull që mendon thellë. (Kur'an, 16:68-69)

 

Vazhdo leximin...

Identiteti në shenjat e gishtërinjve

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Çdo njeri, përfshirë edhe binjakët identik, ka shenjat e gishtërinvje unike. Me fjalë tjera, identitetet e njerëzve janë të koduara në majat e gishtërinjve. Ky sistem kodimi mund të krahasohet me sistemin e barkodeve që përdoret sot.

Ndërsa është theksuar në Kur’an se është e lehtë për Allahun të ringjall njeriun pas vdekjes, shenjat e gishtërinjve të njerëzve theksohen në veçanti:

Po, do t'ia tubojmë! Duke qenë se Ne jemi të zotët t'ia rikrijojmë si kanë qenë edhe majat e gishtave të tij! (Kur'an, 75:4)

Vazhdo leximin...

Formimi i qumështit

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ju edhe në kafshët keni mësim (përvojë). Ne nga një pjesë e asaj që e kanë në barqet e tyre mes ushqimit të tyre dhe gjakut, ju japim të pini qumësht të pastër, të shijshëm (të lehtë) për ata që e pinë. (Kur'an, 16:66)

Thuaj: "Kush ju furnizon nga qiejt e nga toka?" Thuaj: "All-llahu". E atëherë, ose ne ose ju jemi në rrugë të drejtë, apo në një humbje të dukshme! (Kur’an, 34:24)

 

 

Vazhdo leximin...

Dualiteti në krijim

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

“I pastër nga të metat është Ai që krijoi të gjitha llojet (çiftet) nga çka mban toka, nga vetë ata dhe nga çka ata nuk dinë.” (Kur’an, 36:36)

 

Vazhdo leximin...

Bëhu dhe mos u bë

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Bëhu musliman - dhe mos u bë jobesimtar 
Bëhu pasues (selefi) – dhe mos u bë shpikës (bidatxhi) 
Bëhu rob i Allahut – dhe mos u bë rob i shejtanit 
Bëhu njeri që kërkon ndihmë nga Allahu – dhe mos u bë njeri që kërkon ndihmë nga varezat dhe xhindet 

Vazhdo leximin...

Page 4 of 9