Kurani dhe shkenca

Fazat e formimit të erës

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

 

...edhe në qarkullimin e erërave për një popull që logjikon ka argumente. (Kur'an, 45:5)

 

 

 

Vazhdo leximin...

Ngushtimi i gjoksit me rritjen e lartësisë

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

Qenieve njerëzore i duhet oksigjeni dhe shtypja e ajrit në mënyrë që të mbijetojnë. Frymëmarrja bëhet e mundshme nga arritja e oksigjenit në atmosferë në qeskat e mushkërive tona. Me rritjen e lartësisë, megjithatë, shtypja atmosferike bie meqë atmosfera bëhet më e hollë. Prandaj, sasia e oksigjenit që hyn në qarkullimin e gjakut ulet dhe frymëmarrja bëhet më e vështirë. Me ngushtimin dhe tkurrjen e qeskave të ajrit, ne ndjehemi sikur nuk mund të marrim frymë.

Vazhdo leximin...

Veshët janë aktiv gjatë gjumit

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre (i vumë në gjumë) në shpellë për disa vite me rradhë. (Kur'an, 18:11)

Origjinali në Arabisht I frazës “Ne u vumë mbulojë mbi veshët e tyre” në Kur’an është folja daraba. Kjo mbart kuptimin metaforik të “Ne I vumë ata në gjumë”. I përdorur në lidhje me veshët, daraba do të thotë “parandalimi I veshëve nga dëgjimi”. Fakti që këtu përmendet vetëm shqisa e dëgjimit është shumë e rëndësishme.

Vazhdo leximin...

Rëndësia e lëvizjes në gjumë

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Do të mendoje se ata janë të zgjuar, ndërsa ata ishin të fjetur, e Ne i rrotullonim herë në krahun e djathtë e herë në të majtin. Qeni i tyre kishte shtrirë këmbët e para pranë hyrjes. Sikur të kishe hasur në ta, do të ishe kthyer duke ikur dhe do të ishe mbushur frikë prej tyre. (Kur'an, 18:18)

Vazhdo leximin...

Në filtrat e cigareve gjenden produkte derri

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

artikuj

Sidnej - Në të gjitha filtrat e cigareve në botë gjendet një lëndë e marrë nga gjaku i derrave, bëhet e ditur nga një studim i kryer në Universitetin australian të Sidneit.

 

Vazhdo leximin...

Page 3 of 9