E Diel, Korrik 25, 2021
A- A A+

Pak argëtim - Një enigmë

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Pak argetim: A thua i takoni ju atij 2% te njerëzve me inteligjent ne bote?
Vetem 98% e popullatës botërore nuk mund te zgjidhin ketë enigme!
 
             
 
A thua i takoni ju atij 2% te njerëzve me inteligjent ne bote?
Nuk ka ndonjë truk, vetëm logjike!
Ekziston vetëm një zgjidhje e qarte!
 
1. Janë 5 shtëpi, secila ka një ngjyre tjetër.
2. Ne secilën shtëpi banon një person i një nacionaliteti tjetër.
3. Secili banore preferon një pije te veçante, duhan te llojit te veçante dhe mban një kafshe shtëpiake te veçante.
 
Pyetja : I cilit është PESHKU ?
  
                                     
 
Udhëzimet :
 • Britaniku jeton ne shtëpinë e kuqe
 • Suedezi ka një qen
 • Danezi me dëshirë e pin Çajin
 • Shtëpia e gjelbër gjendet ne anën e majte te shtëpisë se bardhe
 • Pronari i shtëpisë se gjelbër pin kafe
 • Personi qe pin duhanin Pall Mall ka nje zog
 • Njeriu qe jeton ne shtëpinë qe gjendet ne mes , e pin qumështin
 • Pronari i shtëpisë se verdhe pin Dunhill
 • Norvegjezi banon ne shtëpinë e pare
 • Ai qe pin Marlboro , banon afer atij qe ka nje mace
 • Ai qe ka kalin , banon afër atij qe pin Dunhill
 • Ai qe pin duhanin Winfield, pin lëng Molle.
 • Norvegjezi banon afër shtëpisë se kaltër
 • Gjermani pin Rothmans
 • Ai qe pin Marlboro ka një komshi i cili pin ujë.Zgjidhjen tuaj mund ta dërgoni në: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 

Mburoja e Myslimanit