E Shtunë, Dhjetor 07, 2019
A- A A+

A lejohet qe djemt ti lyejnë flokët me ngjyrë ?

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

A lejohet qe djemt ti lyejnë flokët me ngjyrë ?

Pergjigjje

Lejohet ngjyrosja e flokëve për burra dhe gra me të gjitha ngjyrat përveç ngjyrës së zezë, sepse ngjyra e zezw është e ndaluar si për burra ashtu edhe për gra, bazuar në hadithin e të Dërguarit të Allahut: “ndërroni thimjen e flokëve dhe mos iu afroni të zezës( transmeton Ahmedi nga Enesi)”. Mirëpo duhet që të ketë kujdes burri apo gruaja që mos të kenë për qëllim me ngjyrosjen e flokëve përgjasimin e pabesimtarëve apo mëkatarëve prej aktorve apo këngëtarve etj.

 

Allahu e din më së miri.

Mburoja e Myslimanit