Kurani dhe shkenca

Nëse mëson cdo ditë nga .....

Nëse mëson çdo ditë nga një ajet do ta mësosh Kuranin në një interval kohor prej 17 vite, 7 muaj e 9 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 2 ajete e mëson Kuranin për 8 vite e 9 muaj e 18 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 3 ajete do ta mësosh Kuranin për 5 vite e 10 muaj e 13 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 4 ajete do ta mësosh Kuranin për 4 vite,4 muaj dhe 24 ditë.

Nëse mëson çdo ditë nga 5 ajete do ta mësosh Kuranin për 3 vite, 6 muaj dhe 7 ditë.

Vazhdo leximin...

Çka është kjo?

{youtubejw}ejUH4bvrLR4&feature=player_embedded{/youtubejw}

Nje rrefim per nje Nene me femijet e saj jetim...

{youtubejw}y2spXCYi3a8&feature=player_embedded{/youtubejw}

Egzistenca e Zotit

{youtubejw}Bbtoo3p9I3o&feature=player_embedded{/youtubejw}

Islami do te triumfoi....

{youtubejw}pm9mvLyblxs{/youtubejw}

Duke menduar për ajetet e Kuranit

 

 


Duke menduar për ajetet e Kuranit

 

 

Kurani është libri i fundit, që Allahu ka dërguar për të gjithë njerëzit. Çdo njeri, që jeton në tokë, ka përgjegjësi për të mësuar Kuranin dhe për të plotësuar udhëzimet e përcjella nga ai. Megjithatë, shumica e njerëzve nuk e lexojnë atë dhe nuk i përmbushin udhëzimet e Allahut, edhe pse ata e pranojnë atë si një libër hyjnor. Kjo është pasojë e të mosmenduarit rreth Kuranit dhe e njohjes së tij të përciptë, nga të dhënat e marra andej-këtej. Nga ana tjetër, për një njeri që mediton, rëndësia e Kuranit dhe vendi i tij në jetën e njeriut janë shumë të mëdha.

Para së gjithash, ai që "mediton", dëshiron të njohë Krijuesin, që e krijoi, i dha jetë dhe i dhuroi atij mirësi të panumërta. Një njeri i tillë dëshiron të mësojë, se me ç'sjellje Allahu do të jetë i kënaqur me të.

Vazhdo leximin...

Page 10 of 15