Kurani dhe shkenca

Mospërzierja e detërave me njëri-tjetrin

 

Një fotografi satelitore e Ngushticës së Gjibraltarit.Një nga vetitë e detërave që është zbuluar vetëm kohët e fundit është e shprehur në një ajet Kur’anor si vijon: 

Ai i lejoi dy detet të puqen ndërmjet vete. Ndërmjet atyre të dyve është një pengues që ata të dy nuk kapërcejnë. (Kur'an, 55:19-20)

Vazhdo leximin...

Fëmijët lindin besimtarë në Zot – mendime akademike

Fëmijët janë “besimtarë të lindur” në Zot dhe nuk ndodh që thjeshtë të marrin besimet religjioze përmes indoktrinimit (arsimimit), siç thotë një akademik.

Vazhdo leximin...

Zemra e mbrojtur me sa më shumë studim

 

Te studiosh nuk i ben mire vetem mendjes por edhe zemres. Kush ka kaluar me shume se 8 vjet mes bankave te shkolles, eshte me pak i ekspozuar ndaj infarktit.

 

Vazhdo leximin...

Afganistani nuk është si vietnami, është si shqipëria

Ndryshe nga shumë krahasime popullore që bëhen së fundmi, Afganistani nuk është si Vietnami. 

Por është më shumë si Shqipëria.

Rreth 70 vite më parë, Shqipëria - një vend i vogël malor në Ballkan, ishte akoma i populluar nga shumë luftëtarë fanatikë fisesh. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Gjermania e pushtoi këtë vend. 

Vazhdo leximin...

Në Evropë Islami është më i rëndësishëm sesa krishterimi

Islami është feja e dytë për nga numri në Evropë. Por kjo është vetëm në pikëpamje statistikore. Nëse njeriu e shikon gjallërinë e ideve që përmban, islami është fe me më shumë rëndësi sesa krishterimi. Tani nëpër gazeta ka aq shumë artikuj dhe aq shumë debate ndërmjet muslimanëve dhe jomuslimanëve që merren me çështjet se çfarë thotë Kur`ani mbi shehidin ose mbi shaminë, sesa çfarë thotë krishterimi, të cilat askush nuk i sheh si të rëndësishme.

Vazhdo leximin...

Filmi 2012 dhe fundi i botës

Mendimi për ndërtimin e qytetit ideal, që prej shumë kohësh ka patur një pozitë të veçantë tek dijetarët dhe tek intelektualët. “Utopia” (e Platonit), “Qyteti i diellit” (i Farabiut) dhe “ Parajsa tokësore” e Tomas Mur janë disa nga shembujt e qytetit ideal të ëndërruar nga njerëzimi.

Vazhdo leximin...

Page 9 of 15