E Enjëte, Shtator 16, 2021
A- A A+

Zemra e mbrojtur me sa më shumë studim

 

Te studiosh nuk i ben mire vetem mendjes por edhe zemres. Kush ka kaluar me shume se 8 vjet mes bankave te shkolles, eshte me pak i ekspozuar ndaj infarktit.

 

 


Ky perfundm mund te duket i cuditshem por eshte teresisht i vertete. Ai eshte publikuar ne revisten “Heart” pas analizave ne 52 vende te ndryshme ne rreth 12 mije te semure dhe 14 mije njerez ne shendet te plote.

Sipas kardiologes se Sahlgrenska University Hospital ne Goteborg, ata qe studiojne pertej 8 viteve, kane 30 % me pak mundesi te preken nga semundjet e zemres. “Nuk i dime ende motivet dhe duhet te thellohemi ne kete studim por ka shume mundesi te lidhen me njohje me te mire te faktoreve te rrezikut”, thekson Rosengren. /tch/

 

Te ndalemi pak dhe te meditojme per ajetet e para qe iu shpallen te dashurit te All-llahut, Te Derguarit te Tij:

96:1. Lexo, me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë).

96:2. Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës).

96:3. Lexo! Se Zoti yt është më bujari!

96:4. Ai që e mësoi (njeriun) të shkruajë me pendë.

96:5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.

A nuk duhet te jemi falenderues per Zotin tone, i Cili na urdheron ne dicka e cila ne sheron Zemrat, na urdheron ne lexim e studim, e po ky lexim dhe studim eshte sherues dhe mjekues i Zemrave tona.

Pergaditi Florent Kadrija

 

Mburoja e Myslimanit