Xhamia Imam El Buhari

E diel, Maj 20, 2012

Njohuri rrethë Islamit

Ai që nuk gjen ujë e as dhe të pastër duhet prapë të falet në çfarëdo gjendje të jetë ai dhe nuk ka nevojë më ta përsëris namazin. Bazuar nga ajo që shënon Muslimi nga Aishja e cila ki...

AddThis Social Bookmark Button

Foto e rastit

Statistikat

1099831
SotSot274
DjeDje1283
Ketë javëKetë javë8478
Ketë muajKetë muaj27572
GjithsejGjithsej1099831

Dhikri pas namazit

( 9 Votes )
Vlerësimi i Përdoruesve: / 9
I VarfërI Shkëlqyeshëm 

1. I Dërguari i Allahut kur kryente namazin e tij ( kur jepte selam) thoshte tri herë estagfirullah, pastaj thoshte: Allahumme entes-selamu ve minkes-selamu tebarekte ja dhel xhelali vel ikram ( transmeton Muslimi).

2. I Dërguari i Allahut pas çdo përfundimi të namazit farz thoshte: la ilahe il-la Allahu vahdehu la sherike leh. Lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir. Allahumme la mania lima a’tejte ve la mu’tije lima menate. Ve la jenfeu dhel xhedi minkel xhedd. ( Muslimi).

3. I Dërguari i Allahut pas çdo namazi kërkonte mrojtje tek Allahu me këtë dua: Allahumme inni eudhubike minel xhubni ve eudhu bike minel buhli ve eudhu bike min erdhelil umuri ve eudhu bike min fitnetid-dunja ve adhabbil kabr. ( Buahriu).

4. Ka thënë i Dërguari i Allahut: Kush lexon ajetin kursij në fund të çdo namazi nuk e ndalon atë nga hyrja në xhennet përveç vdekja.( hadith i vërtetë shënon Nesaiu).

5. I Dërguari i Allahut i tha Muadhit: Për Zotin unë të dua o Muadh, pastaj i tha: Të porosis o Muadh që mos të lesh në fund të çdo namazi këtë dua: Allahumme einni ala dhikrike ve shukrike ve husni ibadetike. ( hadith i i vërtetë shënon Nesaiu).

6. I Dërguari i Allahut ka thënë: Kush thotë në fund të çdo namazi 33 herë subhanallah, 33 herë elhamdulila,33 herë Allahu ekber këto të gjitha bëjnë 99 ndërsa plotësimi i tyre është me të njëqintën: La ilahe il-la Allahu vahdehu la sherike leh. Lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kuli shejin kadir, do ti falen atij mëkatet edhe nëse janë sikur shkuma e detit. ( Muslimi).

Lexo më shumë ...

Islam - Shtyllat e Islamit

Lutje nga Kur'ani edhe Sunneti

Data Hixhri

Diell 29 Jamada al-Akhir 1433 Hixhri, 20 Mai 2012
Xhamia El Buhari ne facebook.com

Kohet e Namazit

Vaktija

të shkarkuaret

Kush është në lidhje

Momentalisht kemi 93 mysafirë në linjë

Webfaqje të zgjedhura