Xhamia Imam El Buhari

E hanë, Dhetor 22, 2014

Foto e rastit

Statistikat

2324575
SotSot1234
DjeDje1824
Ketë javëKetë javë1234
Ketë muajKetë muaj38827
GjithsejGjithsej2324575

Statistikat e shkarkimve

Arkivi i zbritjve përmban aktualisht 643 shkarkime në 47 kategori. Deri më sot, këto kanë qenë të shkarkuar 448088 herë.

Mua me intereson si mund te mbrohemi nga magjite e tilla ose ne pergjithsi nga gjithe magjite?

( 12 Votes )
Vlerësimi i Përdoruesve: / 12
I VarfërI Shkëlqyeshëm 

Pyetje:


Ne nje pytje se a mund te ftohet nje cift dhe te ndahen, kishit dhene pergjegjit se po eshte e mundur nepermes magjise. Mirepo nese ruhemi nuk na ndodh asgje.

Mua me intereson si mund te mbrohemi nga magjite e tilla ose ne pergjithsi nga gjithe magjite?

 

Me respekt.

 

Përgjigjje:

Falenderimi i takon Allahut ndersa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin, familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjyikimit.

Mbrojtja nga magjia bëhet përmes përmendjes së shpesht të Allahut. Vazhdueshmërija në ibadete dhe në punë të mira. Largimi nga mëkatet.

Nëse ti kujdesesh për urdhërat dhe ndalesat e Allahut, Allahu do të ruan ty në këtë botë dhe në botën tjetër.

Po ashtu shpeshtimi i leximit të Kuranit, leximi i dhikrit të mëngjesit dhe të mbrëmjës, leximi i ajeti kursis, leximi i kaptinës ihlas, felek dhe kaptinës nas.

Në hadithin e Pejgamberit se ai i cili i lexon nga tre herë në mëngjës dhe në mbrëmje do ti mjaftojnë nga çdo e keqe.

Ndërsa ai i cili lexon ajeti kursin është nën mbrojtjen e Allahut. Dhe në këtë ditë nuk ka mundësi ti afrohet shejtani.

Kush kujdeset për tërë këto Allahu do ta ruaj atë. Këto gjëra janë në pika të shkurtëra se si duhet të ruhet njeriu nga maxhia.

Pyetjet dhe përgjigjet - Familja dhe gruaja

Lutje nga Kur'ani edhe Sunneti

Data Hixhri

e hënë 1 Rabi al-Awwal 1436 Hixhri, 22 Dhjetor 2014
Xhamia El Buhari ne facebook.com
Kontribut

Kohet e namazit

Kohet e namazit

Kush është në lidhje

Momentalisht kemi 41 mysafirë në linjë

Forma e Namazit

Namazi - Dokumentar